Gebruiksaanwijzing

Procedureboek positioneren

Het project OKamasutra heeft een geïntegreerd procedureboek, waarin alle posities op een operatietafel met inbegrip van alle kritische punten wordt beschreven. Het is de algemene handleiding voor het positioneren van een patiënt en geeft een overzicht van de mogelijkheden die een moderne operatietafel biedt.

"Kies een positionering"

Kies uit de 'dropdown' menulijst de positie die u wilt gaan gebruiken. Na keuze van een positie verschijnt de controlelijst van de kritieke punten voor het hoofd, de romp en de benen. Met behulp van de checkboxes houdt u bij welke punten u heeft gecontroleerd.

"Selecteer een positie voor de armen"

Voor de linker en de rechter arm zijn afzonderlijke 'dropdown' menu's, die een eigen controlelijst oproepen. Met behulp van de checkboxes houdt u bij welke punten u heeft gecontroleerd.

Identificatie van de patiënt

Door de naam van de patiënt en het ziekenhuisidentificatienummer in te voeren, kan de controlelijst worden verbonden met de patiënt en als bewijs voor een zorgvuldig uitgevoerde positionering dienen in het kwaliteitsbewakingsysteem.

Gepositioneerd door...

Hier wordt de naam van de persoon die de patiënt heeft gepositioneerd ingevoerd.

Druk af

Het gehele beeldscherm kan als formulier worden afgedrukt op de computer aangesloten printer. Kies in het dialoogvenster voor "A4 portrait" of "staand" als papier oriëntatie.

Alles wissen en/of nieuwe patiënt

Met deze knop worden alle aangebrachte veranderingen weer terug gezet naar de beginsituatie en kan een volgende positionering worden uitgevoerd.